Architectuur

Binnentuin

Situering

In het historische centrum van Brugge, tussen de Sint-Gilliskerk en de Langerei, zullen de voormalige kadastergebouwen getransformeerd worden tot luxueus gerenoveerde appartementen, gelegen in een groene oase van rust en ingetogenheid.

I

An exceptional and safe home.
To live, work and enjoy life.

 
Binnentuin

Herinrichting binnengrond - binnentuin

De gebouwen voorheen in gebruik als kantoren voor de Diensten van het Kadaster, staan rondom een parkachtig binnengebied, een zogenaamde ‘binnengrond’. Na de renovatie zal deze binnengrond een groen hart vormen voor de omliggende woningen. Een globaal groenplan garandeert een harmonisch geheel met verharding, grasperken, plantvakken, hagen en meerdere hoogstammige bomen.

D
Parkeren

Parkeren

Een nieuwe ondergrondse parking, gelegen onder de binnentuin, biedt plaats aan 28 personenwagens. Een hellingbaan langs de perimeter van de tuin vormt een vlotte toegang tot de private parking.

E
Binnentuin

Renovatie en herbestemming

De gebouwen van het kadaster worden grondig gerenoveerd en krijgen een nieuwe bestemming als comfortabele woongebouwen. De gevelmaterialen worden met zorg en oog voor de context gekozen: gevelsteen met de typische kleur van de streekeigen klei, dakpannen uit gebakken leien, een natuurstenen plint en houten ramen. Bestaande en te behouden gevels worden gereinigd. Het dak wordt vernieuwd met nieuwe natuurleien en zink, kwalitatieve en esthetisch verantwoorde materialen.

D

Meer informatie